Praktijk Inkt
voor psychotherapie
Praktijk Inkt Logo

Kosten en vergoeding

Kosten voor psychotherapie worden grotendeels vergoed door uw zorgverzekeraar.

We hebben geen contracten afgesloten met verzekeraars. Voor u betekent dit, dat de kosten van de behandeling mogelijk niet volledig worden vergoed en dat u maandelijks een factuur krijgt die u aan ons betaald en bij uw zorgverzekeraar kunt declareren.

Bij een restitutiepolis worden de kosten doorgaans (let op: vraag dit na bij uw zorgverzekeraar) bijna 100% vergoed. Heeft u een naturapolis, dan zal de zorgverzekeraar een deel van de kosten vergoeden, variërend van 60 tot 80%.

Naast deze mogelijke kosten krijgt u te maken met uw eigen risico als u dat nog niet ergens anders voor heeft hoeven betalen.

Het tarief voor onverzekerde zorg (zorg die niet voor vergoeding in aanmerking komt, omdat de diagnose niet wordt vergoed zoals werk- en relatieproblemen) of behandeling zonder diagnose, bedraagt € 115 per gesprek van 45 minuten (en 15 minuten indirecte tijd).

Voor een partnerrelatie- of gezinsgesprek van 75 minuten (15 minuten indirecte tijd) wordt €150 gerekend.

We vragen je een afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen (afspraken die op maandag vallen, uiterlijk op vrijdag).
Afspraken die korter van tevoren worden afgezegd, brengen we in rekening (die niet vergoed wordt door zorgverzekeraars).

Vragen? Neem gerust contact op.